Giveaway HelsinkiMission Resonaarille

Anna soiton soida. Soittamisen ilo kuuluu kaikille. Joskus se muuttaa koko elämän.

Tein vuoden alussa tempauksen, josta olen haaveillut jo pitkään. Julkaisin Giveaway -kilpailun, jossa etsin hyväntekeväisyyskohdetta, jonka kanssa toteuttaa jokin kuvaukseen liittyvä projekti yhdessä tavoitteena kerätä rahaa johonkin hyvään tarkoitukseen.

Sain kilpailuuni hakemuksia, joista jokainen olisi ollut giveawayn arvoinen. Mutta yksi oli kuitenkin valittava. Giveawayn kohteeksi valikoitui pähkäilyn jälkeen Resonaari, HelsinkiMission alaisuudessa toimiva musiikkikoulu.

Kaksi tärkeää asiaa

Miksi valitsin Resonaarin?
1. Olen jo pitkään unelmoinut tekeväni jonkin projektin kehitysvammaisten kanssa. Sillä jokainen kohtaaminen elämässäni kehitysvammaisten kanssa on ollut täynnä iloa ja suuria tunteita. En nimittäin tiedä mitään aidompaa ihmisryhmää kuin he. Heissä todella on jotain aitoa, jonka me muut olemme kadottaneet jo aikaa sitten kasvettuamme aikuisiksi. Heissä on asennetta, josta jokainen voisi ottaa oppia.

2. Minut tuntevat tietävät mitä musiikki on minulle elämässä tehnyt. Kun jouduin loukkaantumisen takia lopettamaan rakkaan ja intohimoisen tanssiharrastukseni 16-vuotiaana, musiikki täytti yllättäen tyhjiön jonka tanssin puuttuminen aiheutti. Musiikki tuli lukioikäisenä elämääni isolla voimalla ja antoi enemmän kuin koskaan ennen. Siitä lähtien musiikki on ollut luomiseni väline, tunteiden jatke. Kun soitan pianoa, se on minulle kuin kirjoittaisi päiväkirjaa. Soittaminen on pakopaikka, tunteiden ja oivallusten herättäjä. Mysteerinen voimavara, joka antaa paljon minulle myös nykyiseen työhöni. Tiedän omakohtaisesti miten voimauttavaa soittaminen voi olla.

Resonaarissa yhdistyi siis kaksi minua syvästi liikuttavaa asiaa.

Resonaarin merkitys

Siinä missä itse näen kehitysvammaisissa aitoutta ja iloa, koen että yhteiskunta on aina pyrkinyt työntämään tämän ihmisryhmän pois näkyvistä omiin laitoksiinsa ja lokeroihinsa. Tarve tulla nähdyksi ja kuulluksi, tuntea itsensä arvokkaaksi ja osaavaksi on mielestäni jokaisen ihmisoikeus. Holhoamisen sijaan näissä erityisissä ihmisissä tulisi nähdä piilossa oleva potentiaali ja lahjakkuus. Tämän potentiaalin esiin saamiseksi vain saatetaan tarvita hieman erilaisia keinoja, aikaa ja omistautuneita ihmisiä. Resonaari on elävä todiste siitä, kuinka musiikki ja soittaminen voivat antaa heille iloa ja uskoa omiin kykyihin ja sitä kautta mahdollisuuden päästä tiiviimmin osaksi yhteiskuntaa.

Give away -kampanjani kautta päädyimme työstämään varainkeruuesitteen Resonaarille heidän kevätkonserttiensa yhteyteen. Sain kuvata kaksi huikean taitavaa Resonaarin bändiä. Toinen näistä bändeistä, Resonaarigroup, työllistää neljä henkilö ammattimuusikoina ja kolme freelancereina. Ja uskokaa, kun sanon: he ovat tosi hyviä!

Kuvaukset olivat minulle hieno kokemus näiden ihanien ihmisten kanssa! Studion täytti nauru ja iloinen puhe, välillä rumpujen pauke ja jopa vakuuttavin hevikiljaisu mitä olen ikinä kuullut! Kiitos teille kaikille sydämeni pohjasta näistä kuvauksista!

Minä fanikuvassa Resonaarigroupin Jaakon, Marlon, Evertin, Juhon ja Tomin kanssa.

Erityinen kiitos Resonaarin johtajille Markku Kaikkoselle ja Kaarlo Uusitalolle. Teette järisyttävän hienoa työtä. Kiitos kuvauksissa avustaneille Resonaarin avustajille ja opettajille. HelsinkiMission kanssa työstetyn esitteen tiimoilta kiitos Niina, Laura ja Kaisa! Teidän kanssa oli ilo työskennellä!

Ja jos nyt loppuun sanoisin vielä sen, että itse koen tämän matkan olleen vasta ensiraapaisu. Resonaarin oppilaissa on niin isoja ja koskettavia tarinoita, että teen parhaani, jotta saisin vielä jatkaa niiden kertomista teille – musiikin suuresta voimasta ja näiden ihmisten soinnukkaasta maailmasta!

Tule mukaan tukemaan Resonaarin toimintaa, musiikin voimaa ja erilaisten oppijoiden mahdollisuuksia
www.helsinkimissio.fi/resonaari/lahjoita

×

Comments are closed.