Earth is feminine

”Earth is feminine. It is able to give birth to new life. It is complicated and full of diversity. It’s unstable and chaotic. When she is angry, you truly feel it. But above all, earth is beautiful, proud, attractive and so full of details that you want to gasp out of admiration. Look at her! Look at this earth. Never underestimate her power.”

Kun elokuun lopulla 2017 kävelimme mystiseen metsään, ajattelin että ehkä tämä kuuluikin tehdä vasta nyt. Tämä kuvaus sai alkunsa nimittäin jo vuosi sitten. Kuvasin Kirsikan Näen Sinussa -sarjaani viime kesänä luonnon keskellä. Tuon kuvauksen jälkeen sain hänestä kuitenkin vielä vahvemman vision, johon tulisimme sekoittamaan enemmän satumaailmaa ja visuaalisuutta. Näin vihreää, näin linnunpesän ja pitkiä kankaita. Kysyin kuvauksen jälkeen, että huvittaisiko seuraavana keväänä tehdä jotain vähän hullumpaa? Kirsikka taisi vastata, että ei malta odottaa kevättä että pääsee mukaan. Ja miten on ihanaa on kun joku jakaa saman innon kuin sinä itse.

Odottelimme siis monta kuukautta luonnon uudelleen heräämistä vihreään kevääseen. Mutta samalla kun luonto heräsi eloon, tapahtui omassa elämässäni asioita, jotka pakottivat lykkäämään kuvauksen tekemistä. Kesän alkaessa jouduin kirjoittamaan Kirsikalle, että olen pahoillani, mutta kuvaus tulisi onnistumaan ehkä vasta heinäkuussa. Ei onnistunut. Mutta tätä kuvausta ja Kirsikan intoa en tahtonut jättää väliin. Pidän lupaukseni vaikka suurella viiveellä. Saimme heinäkuun aikana Kirsikan ja luottomeikkarini Satun kanssa sovittua elokuulle viimein yhteisen päivän. Siitä voimaantuneena nappasin kaapistani Teneriffan kuvauksiin tuunaamaani vihreän mekon ja päätin jatkaa sen tuunaamista.

Ja minähän jatkoin. Päädyin nimittäin pidentämään mekon yliluonnollisen pituiseksi. Olen yrittänyt pysyä erossa ompelemisesta, mutta tämä mekko jotenkin syntyi kuin itsestään, vaikka sormessani oli ainakin kymmenen reikää neulalla sohimisesta.

Tulisin kuvaamaan mekon niin, että malli seisoisi tuolin päällä ja näyttäisi yliluonnollisen pitkältä. Se toi näihin kuvauksiin oman hauskan twistinsä, jotain uutta mitä kokeilla!

 

Kuvausten teema ja taustatarina olivat Maan luonnon voimassa ja sen kyvyssä uusiutua. Minulle luonto edustaa naiseutta vahvimmillaan. Se on monimutkainen ja monimuotoinen. Sen ailahtelevuus naurattaa ja hermostuttaa. Välillä se on kaaos. Mutta ennen kaikkea tämä maailma on kaunis, ylväs, viehkeä ja suloinen. Niin yksityiskohtainen, että huokaat ihastuksesta. Älä ikinä aliarvioi hänen voimaansa!

Kuvauksen käsitellyt kuvat alla:

Model: Kirsikka Heinilä
Muah: Satu Sirelius (www.makeupsatu.fi)
Photos, editing, headpiece&dress: Suvi Sievilä

×

Comments are closed.