Taken by Nature

Mistä ideat tulevat? On hauska miettiä taaksepäin mistä kuvaidea oikeastaan sai alkunsa. Valmiin kuvan takana on usein hyvin monivivahteinen ja rönsyilevä prosessi, luovia yhteentörmäyksiä ja yhteistyön helmihetkiä. Viime aikoina pää on täyttynyt aivan uudenlaisista kuvista ja visioista ja erityisesti jäätyäni kesälomalle heinäkuussa aloin yhtäkkiä näkemään ideoita kaikkialla. Punaviinimarjoissa, silkkinauhassa, kuolleessa pensaan oksassa. Siitä ideamaniasta lähti tämänkin kuvauksen juoni käyntiin.

Katselin eräs päivä pihaamme ja hivenen ahdistuneena huomasin miten luonto valtasi pihaltamme sellaisia alueita mihin en soisi sen koskevan. Köynnöskasvi Elämänlanka kiemurteli kaikkialla valtoimenaan ja keräsin motivaatiota voittaakseni tuon kieron rikkaruohon. Aloin repiä köynnöstä pois ja se irtosi käteeni pitkänä nauhana. Heitin sen kaulaani kuin puuskan konsanaan ja totesin sen näyttävän itseasiassa aika hyvältä.

Samalla viikolla katselin erään valokuvauskilpailun hääkategorian voittajia. Rakastan hääkuvia ja erityisesti hääpukuja. Eräs seikka kuvissa pisti kuitenkin silmääni. Suurin osa voittajakuvista esitti vain morsianta ja mietin, että olisipa hauska itsekin luoda jotain vastaavaa keskittyen vain morsiameen. Seuraavan juonenkäänteen varmaan arvaattekin. Kaksi luovaa ideaa yhdistyivät.

Syntyi idea morsiamesta, jota luonto kietoo syleilyynsä. Tutustuin samaan aikaan Minnaan, joka etsi valokuvaajia täydentämään hänen malliportfoliotaan. Heitin tämän idean hänelle ja Minna oli saman tien täysillä mukana. Koska kyseessä oli sadunomainen ja absurdi kuvaidea, halusin löytää kuvauspaikan jossa olisi edes häivähdys jotain hyvin jylhää, luonnon katedraalia. Muistin pitkästä aikaa ympäri pääkaupunkiseutua luonnosta löytyvät ensimmäisen maailmansodan aikaiset linnoitusvyöhykkeet. Linnoitusrakennelmat ovat nykyään kokonaan luonnon valtaamia ja yllättävän harva edes tietää niistä. Itsekin asuin pitkään yhden juoksuhautarakennelman vieressä Tapiolassa ja kerran eksyin sinne sattumalta koirani kanssa miettien mitä ihmettä siellä on joskus tapahtunut. Aloin etsiä linnoitusrakennelmia netistä ja kun näin kuvan veden täyttämästä luolasta minun oli pakko lähteä etsimään paikka. Löysin paikan vain muutaman blogin ohjeistamana ja muutamalla onnekkaalla harha-askeleella. En muista koska viimeksi luonto olisi saanut minussa aikaan yhtä voimakkaan elämyksen kun löysin paikan. Olin mykistynyt metsän piilottamasta keitaasta, jota ympäröivät jylhät sammalten peittämät kallionseinämät ja jopa aivan omanlaisensa mikroilmasto. Eikä tajuntaani meinannut mahtua mitenkään, että olin yhä Helsingissä! Tiesin heti, että kuvaus pitäisi toteuttaa juuri täällä.

Tämä kuvaus oli tiimityötä parhaimmillaan. Minna loi kuvauksiin upean kokonaisuuden asua ja meikkiä myöten. Minä hoidin paikalle ison muovikassillisen köynnöstä ja itse kyhäämäni lehtikruunun, jota käytimme muutamassa kuvassa. Minna osoittautui kameran edessä todelliseksi ammattilaiseksi ja teki minuun vaikutuksen ensimmäisistä ruuduista alkaen. Yhden setin jälkeen vilkaisimme muutaman ruudun ja hän halusi ottaa saman vielä uudelleen koska tiesi, että pystyy parempaan. Ja kun yksi ampiainen innostui kuvauksistamme niin paljon että päätti parkkeerata Minnan kämmenelle, hän mietti vain hetken, otti poseerauksen amppari kädessään ja sanoi ”ota kuva”! Mitä omistautumista hyville ruuduille! Upotimme kenkämme, varpaamme, valojalustan ja luovuutemme metsän keitaan liejuun ja loimme yhdessä pienen satumaisen kuvatarinan luonnon morsiamesta. Kiitos Minna kun autoit tekemään kuvitelmistani totta!

Malli ja muah: Minna Kosonen
Kuvat & kuvankäsittely & lehtikruunu: Suvi Sievilä

_____

I transformed a Fortress from the World War I into a magical nature’s cathedral

I really didn’t know what to expect when I climbed up to that hill. I was searching for a location to shoot my vision of Nature’s bride and aiming at finding something cathedral-like from the nature. When this scenery opened up behind the trees, my jaw just dropped. The beauty of the hidden forest oasis made me speechless! I felt I had suddenly traveled to another world. And indeed, I knew this place had a history from World War I when it used to be a fortress. The scenery offered an unfinished cave carved into a rock and filled with water. Next to the cave there was a narrow aisle filled with thick pieces of moss all over. This was the perfect scenery to shoot my series “Taken by Nature”! Only a few color twists in Photoshop were needed to complete my vision, but nothing more after finding a place like this.

Together with model Minna Kosonen we created a wedding dress out of underwear. The veil and the crown were made out of weeds from my garden. Then we dumped our feet into the mud and started to shoot some beautiful shots in this magical place that I couldn’t ever believe to find in a Finnish forest.

×

Comments are closed.