Our dark secret

Look inside.
You see darkness.
It’s part of us.
Don’t feed it.
Keep it secret.
We all have dark secrets.
We all tell lies.
And only few of them are white.

 

Models: Sofia Etholén & Markus Aejmelaeus
Muah: Satu Sirelius (Makeup Satu)
Dress & Cloak made by Sofia Etholén
Style of malemodel by Markus Aejmelaeus
Headpiece & Concept & Pics & Editing: Suvi Sievilä
_____

Halusin tehdä kuvia, joiden inspiraationa on tunnemaailma.

Kaikki alkoi siitä, kun näin tuon mekon. Tapasin Sofian kuvaajien tapaamisessa, jossa hän oli mallina. Siinä Helsingin katuja pitkin kävellessä hän sattui kysymään haluaisiko joku ottaa kuvia hänestä poikaystävänsä kanssa. Sitten hän näytti heistä vanhojentanssikuvan ja silmäni levähtivät auki: ”Mikä pari! Ja mikä mikä tuo mekko on!! Aivan mielettömän upea!”..ja selvisi, että Sofia on itse suunnitellut ja valmistanut mekon. Jos joku omistaa tuollaisen mekon, siitä on otettava kuvia! On vain pakko! Mikä talentti vieressäni kävelikään! Alussa oli siis upea ja uniikki käsityönä valmistettu mekko, tajuttoman taitava malli ja myös todella mielenkiintoisen näköinen miesmalli. Enää tarvitsin vain tarinan nivotakseni kaikki osaset yhteen.

Sain idean salaisuuksista. Synkistä salaisuuksista. Valheista. Jokaisen sisällä on synkkä puoli, jonka pidämme suurimmaksi osaksi peitossa. Halusin kertoa siitä symbolisesti. Mieleeni piirtyi karu, lehdetön puu, jonka oksilla istuu mustia lintuja. Salaisuuksia. Ja kuvittelin myös mustan mystisen laatikon, Pandoran lippaan. Muistin, että minulla oli ollut muutama vuosi taaksepäin jo tällainen idea mielessä..nyt kummasti palaset vaan alkoivat loksahdella yhteen.

Valmiiden kuvien taakse kätkeytyy aina paljon paljon työtä. Käytin yhden vapaailtani etsiäkseni tarpeeksi uhkaavan näköisen puun, jonka luokse pääsisi vielä kävelemään valtavassa mekossa. Sellainen löytyi pitkän etsinnän jälkeen Luukin ulkoilualueelta. Pääkoriste ja musta Pandoran lipas syntyivät askartelemalla sivutuotteiksi kuvauksiin. Luottomeikkaajani Satu Sirelius ihastui myös tähän synkkään teemaan ja hän tuli luomaan kuvauksiin meikin ja hiukset peruukin avulla. Siitä tuli upea! Itse kuvaus kesti jäätävän kylmän sään takia vain reilun tunnin. Muistan miten suorastaan juoksimme kaikki autoon sormet ja varpaat tunnottomina ja kurvasimme lähimmälle huoltoasemalle hakemaan jotain kuumaa juotavaa. En oikeasti tykkää palelluttaa mallejani. Se tuntuu kamalalta. Mutta selvisimme ilman flunssia :)

Sofia ja Markus, olen etuoikeutettu, kun sain kuvattavakseni teidät. Kiitos inspiraatiosta, joka lähti upeasta käsityöstä. Päästetään tämä sarja nyt lentoon.

 

×

Comments are closed.