Emma Attiina: Solid

Astuin ensimmäistä kertaa käsikirjoittajan ja luovan johtajan saappaisiin tässä projektissa, Lasse Hartikaisen kuvaamalla Emma Attiinan musiikkivideolla ”Solid”.
Rakastin jokaista hetkeä tuona tyynenä lokakuisena kuvauspäivänä.

Video
Filmmaker: Lasse Hartikainen
Creative Director: Suvi Sievilä
Actor: Paavo Kääriäinen

Song
Writer: Emma Attiina
Produced, mixed and mastered by Eeli Harju, Yellow Note Productions

Video kuvattiin Espoossa 10.10.2019

Solid on yksi kolmesta laulusta Emma Attiinan uudelta EP:ltä Off-Beat. Tämä blogi kertoo miten loimme yhdessä tälle kauniille laululle musiikkivideon.

Emma Attiina

Tottakai aloitan Emmasta. Emma Attiina on niitä sellaisia artisteja, joista tietää, että musiikki tulee sielusta saakka. Emman jokaisessa laulussa kuuluu läpi omakohtaisuus ja tunteet. Hän on todella lahjakas laulaja ja lauluntekijä – sellainen monilahjakkuus, tiedättehän. Uskon, että Emman sävellys ja sanoitus Solid, on sellainen, josta jokainen voi löytää oman tarinansa. Oli ihana kuunnella Emman laulua utuisen pellon laidalla kuvauspäivänä, kun ensimmäiset auringonsäteet saapuivat.

Minulle tämä biisi on mennyt luihin ja ytimiin. Myös lapseni ovat laulaneet sitä jo ulkoa, kun ovat kuunnelleet laulun niin monta kertaa soivan meillä kotona. Videolla nähtävä tarina piirtyi aikalailla samantien ajatuksiini, kun olin kuunnellut Solidin pari kertaa ja kysynyt Emman näkökulman lauluunsa. Se inspiroi välittömästi.

Emma, olet upea ja lahjakas artisti. Toivon sydämestäni, että musiikkisi vie sinut sinne minne tahdotkin päästä. Kiitos musiikistasi!

Lasse

Lasse on sellainen ison sydämen tyyppi ja timanttinen osaaja videomaailmassa! Lasse pyysi minut mukaan tähän projektiin luovaksi johtajaksi ja olen kyllä onnellinen, että pyysi. Lasse on osa Alias Creativen mahtavaa porukkaa ja tekee todella upeita videoita, joissa on monesti myös mukana aivan loistavaa huumoria.

Lasse, kiitos kun luotit ja uskoit, että minulla olisi tähän projektiin jotain annettavaa. Se, että pääsin tekemään jotain ilman suorituspaineita kuvaamisesta, oli juuri sitä mitä minun syksyni kaipasi. Kuvauspäivänä rauhallisuutesi oli suorastaan tarttuvaa. Kuvasit tämän tarinan niin kauniisti ja upeasti! En voi kuin ihailla taitojasi. Taitosi nähdä tilanteessa lintuparvet osaksi tarinaa. Taitosi nivoa ajatuksissa leijuva käsikirjoitus kuvaamalla toimivaksi tarinakokonaisuudeksi! Jo kuvaushetkissä katsoimme ikuistamiasi hetkiä leuat auki loksahtaneina. Todellinen pro! Katson ylöspäin.

Paavo

Kun ehdotin videolle mukaan miestanssijaa, Emma ilmoitti välittömästi tietävänsä kenet haluaisi mukaan. Kun Emma lähetti valokuvan Paavosta, tiesin heti, että tämä mies tulee todellakin hoitamaan homman kotiin. Paavon roolisuoritus veti meidät hiljaiseksi kuvauspäivän aikana monta kertaa. Omat tunteetkin elivät mukana, kun sai seurata ammattinäyttelijän taitoa eläytyä tunnetiloihin. Siinä on jotain melko vahvaa, kun suomalainen mies itkee keskellä metsää.

Eikä unohdeta sitä, että Paavo osaa myös tanssia. Olin etsinyt tanssikoreografian tueksi erilaisia koreografiapätkiä tanssityylistä, jonka ajattelin sopivan tarinaan. Sellaista vähän outoa, tunnemaailmasta lähtevää liikekieltä. Paavo sai ajatuksesta täydellisesti kiinni. Paavo teki roolinsa täydellisellä omistautumisella, tanssi ja juoksi lokakuun kylmettämillä hiekkateillä paljain jaloin, vaikka en olisi sellaista koskaan osannut edes pyytää.
Paavo, olet upea näyttelijä. Kylmät väreet, pelkästään hyvällä!

Minun roolini

Teen töitä pääosin yksin ja yksinäisyydessä. Se on välillä todella raastavaa. Ehkä siksi leijuinkin melkein pilvissä, kun sain viettää kokonaisen päivän luoden näiden mahtavien ja lahjakkaiden tekijöiden kanssa. Jokainen toi tähän projektiin oman osaamisensa. Ja millä volyymillä toikin! Miten upeaa oli tehdä tämä porukassa.
Minun roolini oli tämän musiikkivideon tarinan fiilisten ohjaamisessa ja siinä, miten tarina saataisiin purkitettua tunnelmiin sopivissa maisemissa ja vaatteissa. Toimin myös tuulikoneena ja kameran edessä heiluvien talenttien lämmittäjänä. Vietin paljon aikaa etsien oikeanlaista maisemaan googlen street viewssa ja autolla maaseututeitä ajellen. Lopulta kysyin apua ihanilta seuraajiltani ja sitä kautta päädyin tälle kauniille maalaistielle Espoossa (Kiitos Tuula vinkistäsi!). Sen ympäriltä löytyi kuin ihmeen kaupalla kaikki muutkin erilaiset kuvauslokaatiot videolle. Hoidimme kuvausluvat asianmukaisesti kuntoon ja olemme kiitollisia, että saimme luvan kuvata videon näin upeissa maisemissa.
Kaikki muutkin asiat vain oikeastaan loksahtelivat paikoilleen. Paavon kokoinen puku kärrättiin sattumalta kirpputorilla suoraan varastosta eteeni. Seurasimme sääennusteita neuroottisesti kuvausviikolla ja teimme kuvauspäivävalinnan riskillä. Kuvauspäivän sää olisi voinut olla myös kaikkea muuta kuin kauniin pilvinen ja melankolinen. Mutta säätkin olivat kuin onnen kantamoisena meidän puolellamme.

Kun Lasse lähetti ensimmäisen leikkauksen videosta, huomasin hymyileväni leveästi ja liikuttuneena. Se, miten ajatuksiini piirtynyt tarina heräsi Lassen taitavissa käsissä ja otoksissa henkiin, oli yllättävän voimakas hetki. Solid oli lämminhenkinen tiimityö, jossa jokainen antoi parasta itsestään. Olen vain niin kiitollinen, että sain olla mukana näin hienossa jengissä näin kauniin laulun soidessa taustalla!

×

Comments are closed.