92 persoonallista potrettia Helsingin Sanomien etusivun mainoksena – näiden käsien kautta syntyy Kalevala Koru!

Kalevala Koru, Suomen rakastetuin ja tunnetuin korubrändi, juhlii tänä vuonna näyttävästi 80-v juhlavuottaan. Olen kuluneen kolmen vuoden aikana saanut olla yhtenä valokuvaajana osana Kalevala Korun yhteistyökumppanien verkostoa. Sain viime kesänä Kalevala Korulta ja Mainostoimisto Artist:lta aikaisemmista työpyynnöistä poikkeavan työtarjouksen, joka sai minut hypähtelemään innosta ja teki yllättäen yhdestä unelmastani totta.

Sain nimittäin kuvata koko Kalevala Korun henkilöstön heidän 80-v juhlavuotensa julkaisuksi ja tämä eläväinen kollaasi työntekijöistä julkaistiin tänään sunnuntaina 22.1.2017 Helsingin Sanomien etusivun mainoksena. 92 minun kuvaamaani persoonallista potrettia! Tämä kunnia pyörryttää edelleen ja kiitän sydämestäni, että minut valittiin tämän hienon mainoksen kuvaajaksi. Kiitän jokaista kamerani edessä ollutta. Te olette Kalevala Koru.

Kalevala Koru saa viettää omaa 80-vuotis taivaltaan onnekkaana 100-vuotisen Suomen juhlavuoden rinnalla. Kolmen vuoden yhteistyö on nostanut Kalevala Korun arvostusta omissa silmissäni valtavasti. Yhteistyö on synnyttänyt minusta yllättäen korukuvaajan ja rakkauden kiiltävien, kauniiden pintojen kuvaamiseen. Uskon myös, että kuuluin ennen yhteistyötämme lukuisten muiden suomalaisten joukkoon, jotka luulivat korujen tulevan ulos koneista. Yllätys oli siksi suuri, kun pääsin ensimmäistä kertaa tutustumaan Kalevala Korun Pitäjänmäen tehtaalle. Kuljin koko tuotantoprosessin läpi ja näin miten jokaisessa vaiheessa korujen valmistus olikin tarkkaa, yksityiskohtaista käsityötä. Luulin käsityöläisyyden olevan ohi jo tältäkin alalta. Mutta ympärilläni näin taitavan käsityöläisten joukon, jossa jokaisella käsiparilla oli paikkansa äärimmäisen monivaiheisessa tuotantoketjussa. Joku nakutti sormusta muotoonsa, toinen punoi Vanamo-helmiketjua yhteen, kolmas kaatoi sulaa pronssia valumuotteihin. Variaatio äärimmäisen pienien yksityiskohtien kaiverruksesta huoneenkorkuisten teollisuuskoneiden voimaan hämmästytti. Ja tämä käsityöläisiä täynnä oleva tehdas oli Helsingissä, Pitäjänmäessä! Kun palasin kotiin, tuntui kuin olisin ollut elämysmatkalla. Kalevala Korun tekijät – ihailen teidän taitojanne suuresti ja tämä matka työtänne sivusta seuraten on ollut kiehtova, kiitos.

Tämän hienon mainoksen ohella olen ollut osa juhlavuoden näyttelyn tekemistä valokuvaajan roolissa. Kalevala Korun Rohkea. Ajassa. Aito. Suomen rakastetuin Koru 80 vuotta –näyttelykiertue käynnistyi 19.1.2017 Oulusta ja kiertää tämän juhlavuoden aikana Suomen kuntia. Kun kohtaatte näyttelyssä iloisia sinisävyisiä oikean kokoisia ihmishahmoja kullakin yllään suosikkinsa Kalevala korujen valikoimasta, he ovat kaikki olleet kamerani edessä. Mikä ihana, iloinen joukko aitoja ja kauniita suomalaisia, joita tämä kaikkien tuntema korubrändi on koskettanut. Näyttelyn ajankohdat ja paikkakunnat löytää täältä.

Juhlavuoden etenemistä kannatta seurata Kalevala Korun somekanavista ja nettisivuilta www.kalevalakoru.fi. Onnea 80-vuotias Kalevala Koru!

Juhlavuoden mainoksen konsepti ja taitto: Artist custom advertising shop (www.theartist.fi)
Kuvat: Suvi Sievilä

×

Comments are closed.