”Quietude” – Helsinki 04-06:30 aamulla

Vaikka me juoksimme kilpaa nousevan keskikesän auringon kanssa, oli ympärillämme aamuyön rauha ja hiljaisuus. Sellainen, johon olin salaa ihastunut muutamaa viikkoa aiemmin herätessäni aamuyöllä Armottoman osa musiikkivideon kuvauksiin. Olen sellainen, jota ei kovinkaan helpolla saa aikaisin aamulla hereille ja pitkään nukutut aamut ovat minun paras palautumisrituaalini. Tämän kesän aamut ovat kuitenkin kuiskineet minulle. Kun eräs aamu raotin unisia silmiäni ja avasin puhelimeni ja kun ensimmäisenä satuin näkemään siellä Mallan laulamassa pianon äärellä, minä inspiroiduin.

Teimme Mallan kanssa kolme vuotta sitten yhden rakkaimmista projekteistani, Suojoutsenen. Onneksi se ei jäänyt ainoaksi yhteistyöksemme.
Tällä kertaa yhdistimme visiomme videon muotoon. Vaikka en vielä osaa enkä uskalla kutsua itseäni videotekijäksi, liikkuva kuva on inspiroinut minua viime aikoina todella paljon. Tämä visio oli jotain, joka piti ikuistaa liikkeenä, tanssina.

Herätyskellomme soivat 24.6. tahoillamme klo 02 jotain. Hain Mallan kyytiini klo 03.30 ja kurvasimme Helsingin tuomiokirkon kiviselle juurelle. Ja sitten Malla tanssi luomaansa koreografiaa, minä kuvasin. Ja monina pieninä hetkinä me vain hymyilimme autiolla Senaatintorilla, sillä tunnelma pastellinsävyisen taivaan alla oli jotain poikkeuksellista meille molemmille.
Ajoimme kirkon luota vielä meren rantaan ja kolmituntisen kuvausretkemme luovan tuotoksen näette nyt tässä. Malla, sinua on aina yhtä ihana kuvata! Olet lumoava!

Poikkeuksellisen kevään aikana kadut ovat olleet tyhjinä ja on ollut vaikea hengittää vapaasti. Olen onnellinen, että heräsimme nukkuvaan kaupunkiin, tuohon kauniiseen aamuun ja hengitimme sen rauhaa ja kauneutta. Vapaina.

”Quietude”
Choreography & Dance: Malla Ylöniemi (@mallayloniemi)
Video & Edit: Suvi Sievilä
Music: A Place Beyond Belief by SLPSTRM

Kiitos Lasse Hartikaiselle lisäsilmistä ja videovinkeistä teoksen kanssa.

×

Comments are closed.